Powered by Blogger.

Dırdır


Ben aslında ek gıda günlüğü olarak başladım bu bloga.

Çok ince eledim, çok sık dokudum. Bıdıkovski yiyecekti ya, herşey doğru olmalıydı, temiz olmalıydı, katkısız olmalıydı. Hangi ayda ne yencekti, nasıl pişcekti? Yoğurdu evde yaptım, peynir mayalamayı öğrendim. Ekmek mayası üretmeye çalıştım.

Bir kaç hafta evvel İstanbul'dan çok sevdiğimiz arkadaşlarımız geldi, Çayyolu Beğendik'e kahvaltıya gittik. (Muhteşem bir yer. Bunu başka bir yazıda detaylandırayım). Bıdıkovski'm için özenle temin ettiğim ve çıkmadan haşladığım köy yumurtasını çıkardım çantamdan. Diğer minik kavanozumda mis gibi sütlerden evde yaptığım labne vardı. Tam yemeye hazırlanırken karşı masada bir bebek fark ettim. Bıdıkovski'den az daha ufak belki 5 aylık. Anneanne olarak düşündüğüm kadın mama sandalyesinde kafasını gömmüş düğmelerini tutmaya çalışan bebeğin kafasını alnından geriye iterek mama yediriyordu. Hani şu minik kavanozlardaki hazır mamalardan! İçinde dünya katkı maddesi olan hazır mama! İlk kriz öyle bebeye üzüldük geçti.

Kahvaltı bitti balkona çıktık arkadaşlarla. O da ne! Yine aynı bebek, annesinin kucağında, paçalar yukarı sıyrılmış. Arkadaşlarım bebeğin üşüyeceğine hayıflanırken, bacaklarından kimsenin soğuk almadığını anlatmaya başlamaya. O anda anne kucağında bebeğiyle sigarasını yaktı, püfür püfür içmeye başladı! Karşısına baba oturdu, yaktı bir sigara, derin bir nefes çekti, üfledi bebeğin yüzüne!


İşte o gün vazgeçtim ek gıda blogundan. Ne yazcaktım, kime yazcaktım? Sorsan dünyanın en uygar insanlarından oluşan cahiller topluluğuna mı? Minicik kendini koruyamayan bedene bir gram vicdanı olmadan zarar verenlere mi?

Dırdır etmeyi tercih ettim. Belki sürekli dırdır ederek bir fark yaratabilirim.



Yine ara ara güzel insanlara yemek tarifi paylaşırım. Ama siz zaten kendiniz de bilirsiniz ki.

Bir sonraki atar seansına kadar,

Au revoir!

4 comments

  1. Sen yine de dırdırların arasına yaptığın cici şeyleri de serpiştirsen çohtatlı olur :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. serpiştiririm tabi, dırdır etmekten fırsat bulunca :D

      Delete
  2. O ebeveynlerin bir üst leveli de çocuk ağlıyormuş,düşmüş,gitmiş hiç umurunda olmayanlar.Hani bebeleriyle dışarıya çıkarlar ama sonra çocukla alakası yokmuş gibi davranırlar bildin mi onları ? asıl cinnet sebebi onlar...

    ReplyDelete